Bel ons op 0800 020 1684
Vind een Mediator
Alex Raphael
Alex Raphael

Meer over

Alex Raphael

:

De in Zuid-Amerika geboren Ir. Alex Raphael heeft meer dan 25 jaar geleden zijn plaats in Nederland gevonden. Vanwege zijn afkomst, zijn vele reizen en het spreken van meerdere talen heeft Alex zich gespecialiseerd in multiculturele en interculturele arbeid, zakelijke en familie conflicten.

Alex is als werktuigbouwkundig ingenieur afgestudeerd en na een aantal jaar in zijn land gewerkt te hebben is hij met zijn gezin naar Nederland geëmigreerd. In Nederland heeft hij de opleiding tot ICT Adviseur afgerond. Gedurende zijn werkzaamheden in klein - en middelgrote familiebedrijven heeft hij management, technisch-commerciële en adviesfuncties gehad.  

Een persoonlijke ervaring met een conflicterende situatie binnen de familie van een van zijn werkgever heeft Alex gemotiveerd zich te verdiepen in de mogelijkheden van  Mediation. De constatering dat er een gebrek is aan tweetalige (Spaans-Nederlands) mediators heeft hem er toe besloten om het professioneel aan te pakken. Hij heeft de opleiding tot MfN geregistreerde mediator met succes voltooid en heeft hij zich aangesloten bij Mediationhuis.

Als zoon van migranten uit Europa is Alex ruimdenkend opgevoed. Dat helpt hem enorm om neutraal en onpartijdig te kunnen blijven bij elke (ernstig) conflict in een mediation.

Zijn maatschappelijk betrokkenheid blijkt uit het vrijwilligerswerk dat hij al jaren heeft gedaan als buurtbemiddelaar. Daarnaast heeft hij het project “Steun en hulp bij conflicten” opgezet bij  “Casa Migrante” te Amsterdam om Spaans sprekende migranten met conflicten bij te staan. Daar geeft hij ook trainingen en cursussen aan vrijwilligers op het gebied van communicatie en professionalisering. Het helpen mensen zichzelf te helpen uit een conflict te komen geeft Alex veel energie en voldoening.

Behalve Spaans en Nederlands spreekt hij ook vloeiend Engels, Frans en Italiaans. Alex ziet zichzelf als een wereld bewoner, hij voelt zich overal thuis en heeft geen moeite om naar elke plek van het land (of de wereld) te reizen om mensen in conflicten door middel van mediation te mogen helpen.

Vragen of informatie nodig?

Neem contact op met

Alex Raphael

0800 020 1684
0648725613

Berichten geschreven door

Alex Raphael

:

Geen berichten gevonden.