Bel ons op 0800 020 1684
Vind een Mediator

Conflicthantering: hoe om te gaan met arbeidsconflicten

Een arbeidsconflict. Wat nu?

Functioneert uw team niet lekker? Bent u slachtoffer van pesterijen op het werk (mobbing)? Ervaart u spanning om te re-integreren? U bent niet de enige. Per jaar ontstaan tienduizenden conflicten op het werk. Veelal worden arbeidsovereenkomsten met ruzie beëindigd. Vaak zijn we ons er niet van bewust dat we te maken hebben met een arbeidsconflict. Want wat houdt die precies in? Welke soorten conflicten zijn er? Hoe zorgt u voor conflicthantering?

Zorg dat u een lastige situatie op de werkvloer niet uit de hand laat lopen. U voorkomt vervelende situaties en hoog oplopende kosten met de juiste conflicthantering. Download vrijblijvend onze brochure over hoe u kunt omgaan met arbeidsconflicten.

Meer informatie

Veel voorkomende arbeidsconflicten

Herkent u één of meerdere van deze situatie(s)?

  • onenigheid op de werkvloer
  • verstoorde arbeidsrelatie
  • ruzie met de baas
  • ruzie met de werknemer
  • hoog ziekteverzuim
  • pesten op de werkvloer
  • disfunctionerende werknemer
  • grijs verzuim

Download gratis onze brochure en lees meer over conflicthantering bij een arbeidsconflict.

Download de Brochure

Of omschrijf direct uw situatie.

Wat is een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict is een verstoorde arbeidsrelatie tussen leidinggevende en werknemer. Of een conflict tussen collega’s onderling. Op de werkvloer ontstaan vaak discussies met de leidinggevende, manager of de collega’s onderling. Dat is een gezonde ontwikkeling. Tenzij de werksfeer er onder gaat leiden. Een conflict is geboren. Het oplossen onderling lukt niet. Of het is erger. U bent slachtoffer van pesterijen (mobbing). Er is een derde partij bij nodig om het conflict op te lossen.   Wilt u meer weten over arbeidsconlicthantering?

Wilt u meer weten over arbeidsconlicthantering?
Download onze brochure

Of omschrijf direct uw situatie

Arbeidsconflict en ziekmelding (STECR)

Een werknemer die zich ziekmeldt, waarbij het vermoeden bestaat dat dat komt door een conflict op het werk, zal opgeroepen worden bij de bedrijfsarts. Als er sprake is van een arbeidsconflict maken bedrijfsartsen gebruik van de zogenaamde “STECR-richtlijnen”. Als de ziekmelding is ontstaan door het conflict kan er pas verbetering optreden als het arbeidsconflict wordt aangepakt.   Van de werkgever, de werknemer en de bedrijfsarts wordt verwacht dat er de nodige inspanningen worden verricht om in gesprek te gaan met elkaar.

Wilt u meer weten over arbeidsconlicthantering?
Download onze brochure

Of omschrijf direct uw situatie

Hulp bij uw arbeidsconflict?

Een van de mogelijkheden die u als werkgever of werknemer heeft, is om arbeidsmediator in te schakelen. Een arbeidsmediator legt als derde partij alles open op tafel. Hij of zij maakt de zaken bespreekbaar en helpt zo met de conflicthantering. Een mediator is neutraal. Hij is er voor beide partijen.

Wilt u meer weten over arbeidsconlicthantering?
Download onze brochure

Of omschrijf direct uw situatie

Maak gratis kennis met een mediator

Bij het Mediationhuis hebben mediators met verschillende expertise zich verenigd. Maak nu gratis kennis met een mediator.

Maak kennis

Gratis kennis en informatie

Op zoek naar handige informatie die u helpt uw scheiding te regelen? We helpen u op weg met onze brochure.

Download brochure

Direct Contact

0800 020 1684

maandag t/m vrijdag
van 08:30 - 21:00 uur

Bel mij terug