Bel ons op 0800 020 1684
Vind een Mediator
Dit specialisme omvat onder andere:

Echtscheiding, Ouderschapsplan, Omgangsregeling, Alimentatie, Boedelscheiding, Ruzie met broers/zussen, Ruzie ouders/kinderen, Omgang grootouders.

Meer informatie:

Huwelijksproblemen, echtscheidingen of het verdelen van een erfenis zijn gevoelige kwesties die vragen om de speciale expertise van een mediator. Een mediator bemiddelt bij het maken van duurzame afspraken. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en behoeftes van beide partijen.

De voordelen van mediation bij familieproblematiek zijn:

  • De communicatie tussen de partijen blijft goed
  • Als er kinderen in het spel zijn of als u een samenwerkingsverband heeft is dit van essentieel belang
  • Mediation heeft een informeel karakter
  • Het mediation traject verloopt sneller dan een rechtbank procedure
  • De kosten van een mediation traject zijn lager dan kosten voor een advocaten traject

Het Mediationhuis biedt u ervaren en betrokken mediators die u kunnen helpen om wat gebeurd is af te sluiten dan wel een plaats te geven en vooral om uw wensen voor de toekomst te formuleren. Bij een echtscheiding is bovendien juridisch en financieel maatwerk van groot belang. Voor de begeleiding bij de financiële of juridische afwikkeling staan onze advocaat-mediators en scheidingsspecialisten voor u klaar. Uw mediator weet aan welke eisen een ouderschapsplan moet voldoen. Voor alimentatieberekeningen werken we onder meer met de door de rechtbank gebruikte Tremanormen.

Blog berichten gerelateerd aan

Familie