Bel ons op 0800 020 1684
Vind een Mediator
Dit specialisme omvat onder andere:

Onafhankelijke bemiddeling bij letselschadeslachtoffers, afwikkeling van letselzaken, schaderegelingstrajecten.

Meer informatie:

Er is al sinds 2012 een aanbeveling van het Verbond van Verzekeraars van kracht, waarin is bepaald dat letselschadeslachtoffers recht hebben op onafhankelijke bemiddeling, zoals mediation als een zaak langer dan 3 jaar loopt en het slachtoffer niet tevreden is over de aanpak door de verzekeraar. De mediation vindt plaats op kosten van de verzekeraar.

De afwikkeling van letselzaken is complex en duurt doorgaans enkele jaren. Dit kan soms niet anders, vooral als het slachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en het herstel hiervan enkele jaren in beslag neemt. Dan dient de uitkomst van dit herstel te worden afgewacht, voordat de zaak kan worden afgewikkeld.

Maar soms kan de zaak wel worden afgewikkeld en lukt het partijen niet om tot overeenstemming te komen. In letselzaken moet de situatie met ongeval worden vergeleken met de hypothetische situatie zonder ongeval. Hoe zou het leven van het slachtoffer zijn verlopen als hem/haar geen ongeval was overkomen? Dat is een kwestie van invulling door partijen. Dat is voor beide partijen een lastig te beantwoorden vraag en dat leidt vaak tot een strijd.

Mediation kan dan zeer verhelderend werken, vooral omdat partijen elkaar doorgaans niet of nauwelijks zien. Door met elkaar om tafel te gaan zitten en in een vertrouwelijke setting met elkaar te ontrafelen welke belangen er nu werkelijk spelen, komen partijen vaak verrassend snel tot een oplossing.

Gespecialiseerde

Letselschade

Mediators:

Momenteel helaas geen mediators gevonden.

Blog berichten gerelateerd aan

Letselschade