Bel ons op 0800 020 1684
Vind een Mediator
Bert Butter
Bert Butter

Meer over

Bert Butter

:

Bert Butter is vanaf 1988 in de rechtshulpverlening werkzaam en sinds 1998 advocaat. In de advocatuur heeft hij zich gericht op arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en personen- en familierecht. Hij is lid van de VAAN (specialisatievereniging voor arbeidsrechtadvocaten) en van de SSZ (specialisatievereniging van sociaal zekerheidsrechtadvocaten).

Naast de advocatenpraktijk heeft hij nevenfuncties in besturen, sinds 2018 ook buurtbemiddelaar.

Bert krijgt in zijn praktijk als advocaat veel te maken met conflicten op de werkvloer. Hij merkt daarbij op dat onvrede in de arbeidsverhouding zich vaak uit als ziekte; spanningsklachten, een burn out. Een uitkomst in die situaties biedt mediation. Hij merkt dat hij een beter resultaat bereikt als mediator omdat het dan mogelijk is om vertrouwelijk met elkaar over de onvrede te spreken en een oplossing te zoeken.

Als advocaat heeft Bert gezien dat conflicten jarenlang kunnen voortslepen omdat partijen niet in gesprek gaan met elkaar.  Niet alleen in het arbeidsrecht, maar ook in de relationele sfeer gebeurt dit. Soms is zelfs al het organiseren van de afspraak een “overwinning”. Daar ligt dan ook een uitdaging. Als partijen in gesprek gaan komt natuurlijk ook aan de orde dat mediation langdurige en kostbare procedures kan voorkomen en dat partijen hier een eigen hand in hebben.

Ook op het gebied van personen- en familierecht  heeft Bert veel ervaring. In deze zaken ziet hij dat het gaat om het gezamenlijk zoeken naar toekomstperspectief. Daarin, vindt Bert, zie je ook een overeenkomst tussen diverse conflicten. Het zoeken naar de oplossing gaat samen met het nemen van verantwoordelijkheid voor eigen gedrag en keuzes.

Naast zijn werk bij het mediationhuis is Bert werkzaam als advocaat en coach.

Vragen of informatie nodig?

Neem contact op met

Bert Butter

0800-0201684
06-54288049

Berichten geschreven door

Bert Butter

:

Geen berichten gevonden.
Mediationhuis Hoorn
Bierkade 15
1621 BE Hoorn
0800-0201684